bericht van het bestuur-02-09-2020 bericht van het bestuur-02-09-2020
Hoorn, 2 september 2020
Beste bezoekers en belangstellenden van de Westfriese Ekklesia
We gaan weer beginnen
Een nieuw en spannend seizoen 20-21 dient zich aan voor onze ekklesia en het bestuur heeft gekozen voor een voorzichtige opstart van de lezingen en de vieringen. We hebben besloten om in de PKN kerk van Wognum onze bijeenkomsten te blijven houden. In de PKN kerk kunnen wij maximaal 35 bezoekers ontvangen. Voor het bezoek aan onze bijeenkomsten geldt er een protocol. Wij wensen u een goed en inspirerend seizoen.

Opzet seizoen 2020-2021 tot december
Het bestuur heeft vergaderd om de mogelijkheden na te gaan om te starten met het seizoen 20-21.  We gaan beginnen met de lezingen van Jona Lendering  en dan gaan we in oktober een proefviering houden met als bezoekers onze koorleden. Onze liturg Marga de Groen heeft hiervoor een speciale nieuwe opzet gemaakt, d.w.z. zonder koorzang, zonder zang van de aanwezigen, maar wel met zang van solisten en pianospel. De viering van de tafel vervalt.
Aangezen de PKN Gemeente de kerk nu elke week gebruikt zullen onze vieringen nu om 11.30 uur beginnen en maximaal een uur duren
Ook gaan we proberen onze vieringen te gaan streamen  en kunnen hiervoor gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van de kerk. Op zondag 1 november willen wij de eerste viering organiseren voor maximaal 35 bezoekers, hiervoor moet men zich van te voren opgeven bij Marga de Groen (email: margadegroen2@gmail.com) onder vermelding van naam en aantal personen.

Het koor gaat wel oefenen
Hoewel het koor voorlopig niet mag optreden, is er wel een programma opgesteld om te blijven oefenen op maandagmiddag. De Sopranen, Alten en de Tenoren/Baritons zullen separaat oefenen.

Lezingen van Jona Lendering  over ontstaan van het Christendom
Jona Lendering  houdt op 30 september en 14 en 21 oktober  inleidingen over waar jodendom en christendom uitelkaar gaan.
Welbeschouwd is het vreemd dat joden en christenen gescheiden godsdiensten zijn. Het christendom is immers ontstaan als een joodse sekte. In deze cursus proberen we te onderzoeken hoe dat zo heeft kunnen komen. Het gaat dus over het pluriforme jodendom uit de tijd dat de Tempel in Jeruzalem er nog was, over de verwoesting van die tempel, en over de wijze waarop rabbijnen en bisschoppen nieuwe religieuze structuren hebben opgebouwd. Johan Lendering gaat in op de nieuwste inzichten op dit gebied.
Vanwege corona is de lezing per avond wat korter en er is ook geen pauze.
PKN Kerk Wognum, Raadhuisstraat 15, Wognum. Kosten drie avonden € 18,00 pp.
Opgeven kan per email aan: tim.zaal@hotmail.com, onder vermelding van naam, aantal personen en lezingen “Ontstaan van het Christendom” of telefonisch: 06-10875975 (17.00-19.00 uur).

 
terug