Welkom bij de dienst op 3 maart 2019 Welkom bij de dienst op 3 maart 2019

Beste bezoekers van de Westfriese Ekklesia,
De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia is op zondag 3 maart 2019 om 11.00 in de Protestantse kerk in Wognum. In de viering van 3 maart a.s. zal Welmoed Vlieger nader ingaan op ‘Meester Eckhart als inspiratiebron voor de Ekklesia’. “Er is iets in de ziel, dat een en al verborgen is; iets dat ver boven die plek ligt waar de vermogens van verstand en wil uit de ziel uitbreken…Wat de ziel in haar grond is, daarvan weet niemand iets.” Einde citaat. Welnu, als de mens het spoor naar zijn ziel volgt, aldus Eckhart, vindt hij daar God, sterker: daar is God en hijzelf aan elkaar geboren, nóg sterker: daar is de mens aan God gewaagd en even krachtig, meebarend en ontelbaar vrucht voortbrengend als God zelf.
Welmoed Vlieger (1976) studeerde wetenschap van godsdienst en levensbeschouwing, en ook wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft les aan de Hogeschool voor geesteswetenschappen in Utrecht. Zij is een dochter van ds. Anne Vlieger, medeoprichter van onze Westfriese Ekklesia, bijna 20 jaar geleden. En dat maakt deze dienst heel speciaal.
Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van Jerry Korsmit  en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. Na afloop van de viering is er koffie en thee en gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan. Wij hopen u  op 3 maart te ontmoeten. U bent van harte welkom.
Marga de Groen,
Namens het bestuur van de Westfriese Ekklesia
 

terug