Welkom bij de dienst op januari

Welkom bij de dienst op januari
Beste bezoeker van de Westfriese Ekklesia,
Allereerst wens ik u namens het bestuur  een gezond en gelukkig nieuwjaar.
De eerstvolgende viering in het nieuwe jaar en in het 20e seizoen van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 5 januari 2020 om 11.00 uur. In deze viering zal Alex van Heusden spreken over “de rusteloze religieuze zoeker: Paulus”. De hellenistische wereld van Paulus vertoont veel overeenkomsten met die van ons. Er is sprake van globalisering, migratie, religieus radicalisme.
Alex van Heusden (1956) studeerde filosofie in Nijmegen en theologie in Amsterdam.
Hij is verbonden aan het liturgisch team van de Ekklesia Amsterdam. Hij verzorgt leerhuizen en voordrachten, in De Nieuwe Liefde en op vele plaatsen in het land, in Vlaanderen en in Duitsland. Van zijn hand verschenen artikelen in verschillende periodieken, onder andere in Werkschrift, Roodkoper, Nieuwe Liefde magazine en Ekklesia Maandbrief.

Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van dirigent Jerry Korsmit en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. Na afloop van de viering is er koffie en thee en gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan.
Ook willen wij u nogmaals attenderen op de speciale thema-avond over Paulus:
Op woensdagavond 22 januari 2020 speelt dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker Peter Vermaat zijn voorstelling De Passie van Paulus in de Westfriese Ekklesia; ook in de Protestantse Kerk te Wognum. U kunt zich hiervoor opgeven bij Tim Zaal, tel. 06 10 87 59 75,  of direct door betaling van € 10,- aan de penningmeester op rekeningnummer NL13ABNA0574975780 tnv Westfriese Ekklesia Hoorn onder vermelding van De passie van Paulus.
Wij hopen u  op 5 januari en 22 januari  te ontmoeten. U bent van harte welkom.
Een hartelijke groet,
Marga de Groen,
Namens het bestuur
terug