bericht van het bestuur 09-10-2020 bericht van het bestuur 09-10-2020
Hoorn, 9 oktober 2020
Beste bezoekers en belangstellenden van de Westfriese Ekklesia
We zijn weer begonnen
Een nieuw en spannend seizoen 20-21 dient zich aan voor onze ekklesia en het bestuur heeft gekozen voor een voorzichtige opstart van de lezingen en de vieringen. We hebben besloten om in de PKN kerk van Wognum onze bijeenkomsten te blijven houden. In de PKN kerk kunnen wij nu maximaal 30 bezoekers ontvangen. Voor het bezoek aan onze bijeenkomsten geldt er een protocol. Wij wensen u een goed en inspirerend seizoen.

Seizoen 2020-2021 tot december
Het bestuur heeft vergaderd om de mogelijkheden na te gaan om te starten met het seizoen 20-21.  We zijn begonnen met de lezingen van Jona Lendering  (op 20-09, 14-10 en 21-10-20) en hebben op 4 oktober j.l. een proefviering gehouden met als bezoekers onze koorleden. Onze liturg Marga de Groen heeft hiervoor een speciale nieuwe opzet gemaakt, d.w.z. zonder koorzang, zonder zang van de aanwezigen, maar wel met zang van solisten en pianospel. De viering van de tafel vervalt.
Aangezien de PKN Gemeente de kerk nu elke week gebruikt zullen onze vieringen nu om 11.30 uur beginnen en maximaal een uur duren.
Op 4 oktober is de viering als proef ook uitgezonden via de streamingsmogelijkheden van de PKN Kerk Wognum. Hiermee gaan we verder bij de komende vieringen.
Op zondag 1 november willen wij de eerste viering organiseren voor maximaal 30 bezoekers, hiervoor moet men zich van te voren opgeven bij Marga de Groen (email: margadegroen2@gmail.com) onder vermelding van naam en aantal personen.
Volgorde van de aanmelding is hierbij bepalend. Dragen van mondkapjes zijn bij binnenkomst van de kerkruimte is dringend gewenst.

Volgen van de streaminguitzendingen van de komende vieringen
-Inloggen op de site van KPN Gemeente Het Vierkant Wognum op zondagmorgen.
-Heeft u de site geopend, dan gaan naar het kopje Kerkdiensten, dan ziet u aan de rechterzijde een bericht over het streamen, met onder meer de URL code. Deze wordt pas zondagochtend net voor de viering van PKN Gemeente bekend gemaakt, om 9.30 uur!
-Wij gebruiken dezelfde code as de PKN Gemeente (is toch hun streaming apparatuur).
-Onze viering begint om 11.30 uur (De PKN om 9.30 uur en na hun viering wordt de kerk geventileerd.
-Wat u moet doen is op uw PC. Lap top of IPad, de URL code aanklikken en rest gaat dan min of meer vanzelf (is eigenlijk op YouTube).

Het koor stopt het oefening gedurende de maand oktober
Gezien de ontwikkeling rond corona, o.a. de snel oplopende aantallen besmettingen, heeft het koor besloten gedurende de maande oktober de repetities te stoppen.Lezingen van Jona Lendering  over ontstaan van het Christendom
Jona Lendering  houdt op 30 september en 14 en 21 oktober  inleidingen over waar jodendom en christendom uitelkaar gaan. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.
Welbeschouwd is het vreemd dat joden en christenen gescheiden godsdiensten zijn. Het christendom is immers ontstaan als een joodse sekte. In deze cursus proberen we te onderzoeken hoe dat zo heeft kunnen komen.
Vanwege corona is de lezing per avond wat korter (ca een uur en een kwartier) geen pauze.
PKN Kerk Wognum, Raadhuisstraat 15, Wognum. Kosten drie avonden € 18,00 pp.
Opgeven kan per email aan: tim.zaal@hotmail.com, onder vermelding van naam, aantal personen en lezingen “Ontstaan van het Christendom” of telefonisch: 06-10875975 (17.00-19.00 uur).

 
lees meer ยป
 
Protocol bij de lezingen (ivm Corona) Protocol bij de lezingen (ivm Corona)
Protocol lezingen  Westfriese Ekklesia Wognum

Vanwege het corona-virus zijn de volgende maatregelen genomen die gelden voor, tijdens en na de lezingen van Jona Lendering:

1.
U bent verplicht zich vooraf aan te melden voor de lezingen bij tim.zaal@hotmail.com
Vermeld graag vooral uw telefoonnummer bij aanmelding!
Er is een maximum aantal beschikbare plaatsen; bij aanmelding graag aangeven of men per twee personen ( één huishouden) samen kan zitten. Inrichting zaal: telkens twee stoelen bij elkaar. Uiteraard kan men ook alleen komen.

2.
U wordt bij binnenkomst verwelkomd door een gastheer/-vrouw,  een korte gezondheidscheck zal plaatsvinden. Ook bij (milde) verkoudheidsklachten vragen wij u thuis te blijven en u af te melden zodat wij iemand op de wachtlijst blij kunnen maken. Wij vragen u de handen te ontsmetten; uw aanwezigheid wordt opgetekend/afgevinkt d.m.v. een lijst (naam en telefoonnummer).

3.
Vanaf 19.40 uur kunt u binnenkomen. Komt u alstublieft op tijd: om 20.00 uur sluiten de deuren. Een gastheer/-vrouw begeleidt u naar uw plaatsen. Op weg naar de zaal is gelegenheid koffie/thee te kopen en mee te nemen naar de zaal.
Over de inrichting: er zijn voldoende brede looppaden en alles staat op 1,5 m. De stoelen mogen niet verschoven worden.

4.
Er is geen garderobe: de jassen en tassen gaan mee naar de zitplaatsen. Wij vragen u vooral te blijven zitten, het is niet toegestaan rond te lopen.

6.
De kaarten ad. € 18,-  dienen vooraf betaald te worden op rekening
NL13 ABNA 0574 9757 80 t.n.v. Stichting Westfriese Ecclesia..  
Contant of met pin betalen aan de ingang is niet mogelijk.

7.
Is de lezing ten einde, dan begeleidt de gastheer/-vrouw u één voor één of in tweetallen naar buiten, te beginnen achter in de zaal.

8.
Het gebruik van de toiletten dient tot een minimum beperkt te blijven. Er zijn extra reinigingsmiddelen beschikbaar die u kunt gebruiken voor deurklink en toiletbril.

9.
De richtlijnen kunnen veranderen: bij een verplichting een mondkapje te dragen stellen wij deze beschikbaar tegen een kleine vergoeding.
 
 
Welkom op de website van de Westfriese Ekklesia Welkom op de website van de Westfriese Ekklesia
Op onze website vindt u informate over de diensten, het jaarprogramma, etc.
Ook kunt u de  toespraken, gehouden in de diensten, (her)lezen.
Als u suggesties heeft of aanvullingen om de website nog aansprekender te maken horen wij het graag. U kunt u suggestie mailen door op te klikken op hier.