Viering zondag 5 februari 2023

Viering zondag 5 februari 2023
Beste bezoekers van de Westfriese Ekklesia,
 
De eerstvolgende viering van de Westfriese Ekklesia, is op zondag 5 februari 2023 om 11.00 uur. Het jaarthema voor dit seizoen 2022-2023 luidt: “Inspirerende liederen als bron van bezieling”In deze viering zal Bettine Siertsema spreken over het Lied om vrijheid,  Als vrijheid was wat vrijheid lijkt  (VL796). Wij hebben de voorgangers gevraagd een lied van Huub Oosterhuis te kiezen, waardoor zij geraakt zijn; een lied dat voortkomt uit de Bijbelse traditie, maar ook een sterke actuele betekenis heeft.
Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van dirigent Jerry Korsmit en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum. Wij hopen u op 5 februari te ontmoeten. U bent van harte welkom. 
In de maand februari zijn er nog twee activiteiten die door de Westfriese Ekklesia worden georganiseerd.
De uitnodiging hiervoor vindt u hieronder 

 
Een hartelijke groet,

Marga de Groen,
Namens het bestuur
HET HOOGLIED VAN DE LIEFDE 
Op woensdag 15 februari geeft Kees Swan een lezing over het Hooglied met hedendaagse liefdesliederen in het kader van Valentijnsdag in de protestantse kerk te Wognum. 
Er is waarschijnlijk geen ander Bijbelboek waarover zoveel te doen is geweest als over het Hooglied. Het Hooglied is een unicum in de Bijbel. Het is een reeks gedichten die de lichamelijke liefde tussen een man en een vrouw bejubelt in opmerkelijk exotische en erotische bewoordingen. Het hoeft niet te verbazen dat er lang over gediscussieerd is of het wel of niet deel moest uitmaken van de Bijbel. Tijdens de muzikale lezing kunt U luisteren en kijken naar eeuwenoude / moderne liedjes en afbeeldingen over de liefde. De lezing wordt omlijst met muziek en zang door Dick Grasman, piano, Geanne van Soelen, zang en Ellen Zwaan, zang en dwarsfluit. 
Aanvang 20.00 uur. Kaartjes : 12,50 EURO , bestellen bij: tim.zaal@kpnmail.nl. U kunt contant betalen bij binnenkomst of overmaken NL13ABNA0574975780 t.n.v. Westfriese Ekklesia , Hoorn 
 
“Wishful Singing komt naar Westfriesland”. 
 Op vrijdag 24 februari, 2023 zal Wishful Singing een concert geven met als titel In de gloria, acht eeuwen spirituele muziek, in de St. Bonifatiuskerk, Spanbroekerweg 186 , 1715GV Spanbroek. Het concert wordt georganiseerd door de Westfriese Ekklesia samen met de culturele werkgroep van de Bonifatiusparochie.
Wishful Singing zingt contemplatieve en energieke kerkmuziek en verkent zo de wortels van de vroege meerstemmigheid, die haar oorsprong vindt in het gregoriaanse gezang Ut queant laxis. Meer dan acht eeuwen muziek komen voorbij. Het programma beslaat een breed spectrum: van gregoriaanse en Byzantijnse gezangen uit de middeleeuwen tot close harmony en muziek van hedendaagse componisten als Ola Gjeilo en Duruflé. Naast kerkmuziek zingt het ensemble ook repertoire dat geïnspireerd is door de natuur. 
Kaartjes: € 17,50/stuk zijn te bestellen bij : tim.zaal@kpnmail.nl , onder vermelding van “kaartjes voor concert Wishful Singing” 
U kunt contant betalen bij binnenkomst of geld overmaken op NL13ABNA0574975780 t.n.v. Stichting Westfriese Ekklesia, Hoorn
 
 
terug